Značka a káva Lucaffé

Značka Lucaffé začala psát svou historii v roce 1996, kdy Gian Luca Venturelli otevřel svou první pražírnu kávy v městečku Padenghe, na břehu Lago di Garda v severní Itálii. Díky řemeslné zručnosti Giana Lucy Venturelliho při pražení kávy a pečlivému výběru dodavatelů kávových zrn, se značka Lucaffé stala známou a oblíbenou nejen v Itálii a Evropě, ale i na jiných kontinentech – Asie, Amerika. Majitel firmy, má nejen co do činění při výběru kávy na plantážích, při jejím míchání, pražení, ale i při vytváření grafiky a designu obalů.

Z malé pražírny je dnes mezinárodní společnost, která pod pečlivým vedením jejího majitele, produkuje nejen špičkovou kávu různých druhů, ale také jako jedna z prvních pražíren začala vyrábět podovou kávu a také vyrábí kávovary značky LaPiccola.

Díky společnosti WDK group, s. r. o. si mohou kávu Lucaffé vychutnávat zákazníci i v České republice.

A v čem spočívá tajemství špičkové kvality kávy značky Lucaffé?

Těch faktorů je více:


Výběr dodavatelů kávových zrn – Gian Luca Venturelli osobně ochutnává všechny vzorky kávových zrn a pravidelně navštěvuje plantáže producentů, od kterých kávová zrna nakupuje. Rozhodujícím kritériem je kvalita a chuť kávových zrn. Kávová zrna na kávy značky Lucaffé pocházejí od producentů ze všech tří kávových kontinentů (Afrika, Amerika a Asie).

Transport kávových zrn do pražírny – doprava kávových zrn z plantáže do pražírny je pod přímou kontrolou zaměstnanců Lucaffé. Kávová zrna jsou po celou dobu transportu balena v obalech z přírodních ekologických materiálů – například zrna nejkvalitnější odrůdy Jamaica Blue Mountain „cestují“ do pražírny v dřevěných soudcích, které nejlépe zachovávají jejich nezaměnitelné aroma.


Výběr té správné směsi různých druhů kávy – Namíchání chutné směsi různých druhů kávy je hotová alchymie. Firma Lucaffé využívá své mnohaleté zkušenosti při hledání takových směsí kávy, které uspokojí chuťové pohárky různých kávových gurmánů. Ne vždy je nezbytné pro dosažení špičkové chutě míchat různé druhy kávy. Například na výrobu kávy Blucaffé se používá výhradně odrůda Jamaica Blue Mountain.

Způsob pražení kávy – jemné delší pražení kávových zrn při nižší teplotě zaručuje získání kávy nejvyšší kvality, přičemž jsou zachovány všechny, v kávě obsažené, zdraví prospěšné látky. Esenciální oleje a aroma zůstávají ochráněny, přičemž kávová zrna si zachovávají svůj pěkný tvar, lahodnou vůni s malou zbytkovou vlhkostí a vyváženým obsahem kofeinu.

Proces mletí kávy – má velký význam pro celkový výsledek, kterým je výborná mletá káva. Káva Lucaffé je mletá na těch nejlepších mlýnech, které jsou v současné době dostupné ve světě. Káva se mele bez přítomnosti kyslíku při nízké teplotě, čímž se dosáhne jemného a delikátního výsledného produktu.

Významné místo mezi produkty Lucaffé má podová káva. Papírové pody představují praktické balení pro mletou kávu, protože každý pod má správnou velikost pro přípravu espressa. Káva se ihned po umletí naplní do papírového podu a v dusíkové ochranné atmosféře vakuově zabalí do obalu, čímž se zachová její jedinečná chuť a aroma až do momentu konzumace. Papír používaný na výrobu podů je plně biologicky rozložitelný. Vyrábí je pro všechny své značky káv – najdete tedy mezi nimi originální směsi Lucaffé, 100% Arabicu i odrůdové kávy. Zaměřuje se pouze na papírové, protože jsou ekologičtější než plastové kapsle. Ale papír firma zvolila i z jiných důvodů. Speciální filtrační papír, který se používá na výrobu podů, dokáže velmi dobře zachytit směs mleté kávy, ale i jiné nečistoty, které mohou být ve vodě. Proto je výsledná káva zdravější a chutnější. Lucaffé vyrábí papírové pody různých druhů, jejichž chuť uspokojí každého gurmána.